Fysioterapia: Terveysportti ja muita portaaleja

Terveysportin ja Oppiportin linkit sekä kirjautuminen ovat muuttuneet

Laureassa käytettävät linkit Oppiporttiin ja Terveysporttiin ovat muuttuneet 1.3.2024. Samalla palveluihin kirjautuminen on uudistunut.  Muutos yksinkertaistaa uusien käyttäjien Oppiportin kurssisuorituksien tallentamisessa tarvittavan Duodecim-tilin luomista sekä vähentää etäkäytössä ilmenneitä ongelmia. Jos sinulla on jo Duodecim-tili, yhdistä vanhan tilisi tiedot, kun seuraavan kerran kirjaudut Oppiporttiin tai Terveysporttiin.Tarkemmat ohjeet löytyvät alempaa tältä sivulta.

Terveysportti ja Oppiportti

Duodecimin logo

Oppiporttiin ja Terveysporttiin kirjautuminen

Kirjautuminen ja linkit ovat muuttuneet

 

Ensimmäinen kirjautumiskerta

Kun siirryt uusista linkeistä ensimmäisen kerran Oppiporttiin tai Terveysporttiin, sinulta kysytään, onko sinulla jo olemassa Duodecim-tili. Duodecim-tilillä tarkoitetaan henkilökohtaisia käyttäjätunnuksia, jotka olet mahdollisesti aikaisemmin luonut Oppiportin kurssisuoritusten tallentamista varten.

Onko sinulla olemassa oleva Duodecim-tili

  1. Valitse Ei, jatka eteenpäin, jos sinulla ei ole ennestään Duodecim-tiliä tai vanhalla Duodecim-tililläsi ei ole tallessa mitään kurssisuorituksia. Päädyt Laurean Haka-kirjautumissivulle. Kirjaudu Laurean verkkotunnuksillasi. Kirjautuminen tekee sinulle automaattisesti henkilökohtaisen Duodecim-tilin. Käyttäjänimesi näkyy tämän jälkeen palveluiden oikeassa ylänurkassa.
  2. Valitse Kyllä, yhdistä tiedot, jos sinulla on olemassa Duodecim-tili ja haluat yhdistää sillä olevat kurssisuoritukset uuteen tillin. Valinnan jälkeen sinut ohjataan sivulle, jossa sinun tulee antaa aikaisemman Duodecim-tilisi käyttäjätunnus ja salasana. Jos et muista tunnuksiasi, voit käyttää Unohtuiko salasana -toimintoa. Jos tilien yhdistämisessä on ongelmia, ota yhteys info@duodecim.fi.

 

Seuraavat kirjautumiskerrat

  • Duodecim-tilin olemassaoloa ei kysytä enää, kun kirjaudut seuraavan kerran Oppiporttiin tai Terveysporttiin aiemmin kirjautumiseen käyttämälläsi koneella ja selaimella
  • Jos menet palveluihin toisella koneella tai selaimella, tai jos käyttämäsi selaimen evästeet ja sivustotiedot nollataan aina selaimen sulkemisen yhteydessä, Duodecim-tilin olemassaoloon liittyvä kysymys esitetään uudestaan. Näissä tapauksissa valitse Ei, jatka eteenpäin.

Linkkaaminen suoraan yksittäisiin artikkeleihin tai kirjoihin

Linkkaaminen yksittäiseen Terveysportin artikkeliin tai Oppiportin kirjaan esim. Canvasissa

  • Suora linkki yksittäiseen Terveysportin artikkeliin tai Oppiportin kirjaan voidaan jatkossa esittää näin:
  • Huomioi, että jos kopioit jonkin artikkelin tai kirjan linkin suoraan selaimen osoitekentästä, osoitteessa ei näy yllä tummennettuna näkyvää linkin osaa laurea.fi/. Tämä osa on lisättävä perusosoitteiden https://www.oppiportti.fi/ tai https://www.terveysportti.fi/ perään yllä esitetyllä tavalla.
  • Aikaisemmin mahdollisesti käytössä olleet ns. Nelli-proxyn (...nelli.laurea.fi...) osan sisältämät linkit tulee poistaa ja korvata uuden mallin mukaisilla linkeillä

Laurea-kirjasto | Saavutettavuusseloste | Laurea Library | Accessibility statement