Linkittäminen lisensioituihin e-aineistoihin: E-lehdet ja artikkelit

Linkit lisensioituihin e-lehtiin

1. Hae lehti joko lehden nimellä tai ISSN-tunnuksella Laurean Finnasta

2. Klikkaa lehden tiedoissa näkyvää SFX-linkkiä

 

3. SFX-linkityspalvelun sivulla klikkaa Lisätoiminnot -> Tee linkki tälle sivulle

 

4. Kopioi avautuvalta sivulta lyhytlinkki ja liitä se haluamaasi yhteyteen. Kyseinen linkki kertoo haetun lehden saatavuustilanteen Laurean SFX-linkityspalvelussa. Lyhytlinkin alta löytyvä Globaali lyhytlinkki on käyttökelpoinen vaihtoehto silloin, kun linkkiä käyttävät myös muut kuin laurealaiset.

Linkit lisensioituihin e-artikkeleihin

Artikkelin osoitteen kopioiminen suoraan selaimen osoitekentästä ei yleensä tuota onnistunutta lopputulosta. Paras tapa viitata johonkin tiettyyn artikkeliin on tehdä se SFX-linkityspalvelun avulla.

1. Mene Google Scholariin

2. Jos olet Laurean verkon ulkopuolella varmista, että Google Scholarin kirjastolinkeissä on Laurea valittuna. Muutoin et saa Laurean SFX-linkkejä näkyville. Google Scholar -> Asetukset -> Kirjastolinkit -> hae sanalla 'Laurea' + tallenna. (Yksityiskohtainen ohje)

3. Hae haluamasi artikkeli Scholarista

4. Avaa hakutuloksen oikealta puolelta Fulltext: sfx@Laurea -linkki

 

5. SFX-näytöltä valitse Lisätoiminnot -> Tee linkki tälle sivulle

 

6. Kopioi avautuvalta sivulta lyhytlinkki ja liitä se haluamaasi yhteyteen. Kyseinen linkki kertoo haetun artikkelin saatavuustilanteen Laurean SFX-linkityspalvelussa. Lyhytlinkin alta löytyvä Globaali lyhytlinkki on käyttökelpoinen vaihtoehto silloin, kun linkkiä käyttävät myös muut kuin laurealaiset (esim. FUAS-yhteiskurssit).

 

Laurea-kirjasto | Saavutettavuusseloste | Laurea Library | Accessibility statement