RefWorks-opas: Google Docs & RefWorks

Ohjeita RefWorks-viitteidenhallintaohjelman käyttöön

Asentaminen

1. Pääset asentamaan RefWorks CItation manageria (Proquest RefWorks) Google Docs:in ylävalikosta:  Laajennukset - Lataa laajennuksia - Hae RefWorks (Add-ons - Get add-ons - Search)

Klikkaa + ILMAINEN (FREE) -painiketta.

2. Klikkaa Salli ja lisäosa asentuu osaksi  Googile Docsia.

Kirjautuminen

1. RefWorks Citation Managerin kirjautumiseen pääset  Google Docs:in ylävalikosta:  Add-ons - Proquest RefWorks - Manage Citations.

2. Uudessa ikkunassa anna RefWorks-tunnuksesi ja klikkaa Log in.

3. RefWorks Citation Manager aukeaa Google Docs:in oikeaan laitaan.

Viittaustyylin valinta

1. Pääset etsimään/vaihtamaan viittaustyyliä, kun klikkaat oikeassa yläkulmassa olevaa hammasrattaan kuvaa ja valitset Change citation style.

2. Etsi  haluamasi tyyli, valitse tyyli klikkaamalla sitä ja klikkaa  vielä Update.

Lähdeviitteen lisääminen ja muokkaaminen

1. Voit selata kaikkia viitteitäsi kerralla, kun valittuna on  All references. Voit myös katsella viitteitä kansio kerrallaan. Klikkaus All references -tekstin päällä tuo näkyville yksittäiset kansiot. Voit myös hakea tiettyä viitettä Search-laatikon kautta.  Voit järjestää viitteet tekijän (Author), vuoden (Year) tai nimekkeen mukaan (Title).

2. Lisää viite paikalleen komennolla Cite this.

Kun lisäät useamman viitteen samaan kohtaan, klikkaa jokaisen viitteen päällä Cite this -painiketta. Viitteet muodostuvat automaatisesti yhdeksi "paketiksi". 

3. Voit myös muokata viitettä (esimerkiksi lisätä sivumeroita tai piilottaa tekijän), ennen kuin lisäät vitteen tekstiin. Valitse tällöin Edit and Cite - toiminto. Edit citation -ikkunassa tee muokkaukset ja klikkaa Insert-painiketta.

Lähdeviitteen poistaminen

1. Poista viite samoin kuin poistaisit tavallista tekstiä: maalaa viite ja paina näppäimistön delete- tai backspace-painiketta.

2. Päivitä tämän jälkeen poistot näkymään myös lähdeluettelossa. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa hammasrattaan kuvaa ja valitse Update document.

Lähdeluettelon lisääminen

Lähdeluetteloa ei tarvitse erikseen lisätä. Se muodostuu ja muokkautuu automaattisesti sitä mukaan, kun lisäät viitteitä.

Muista päivittää lähdeluettelo viitteiden poiston jälkeen. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa hammasrattaan kuvaa ja valitse Update document.

Laurea-kirjasto | Saavutettavuusseloste | Laurea Library | Accessibility statement